Een plek met een rijke historie…

Op deze plek stond in de 19e eeuw een Franse kostschool. Geopend in 1833 door Johannes Rutjes, hoofd van de parochieschool in Duiven. De leerlingen krijgen les in de dorpsschool (de huidige Boomgaard), handig gelegen pal naast de kostschool.

In 1925 komt het gebouw in het bezit van de nonnen die er een klooster voor de
zusters beginnen. Later in deze eeuw schaft de gemeente Duiven het gebouw aan en maakt het tot onderdeel van het gemeentehuis. De overblijfselen van dit gebouw zijn nog terug te zien met het, naast de Stek gelegen, Restaurant ‘t Raedthuys.

Vanaf midden jaren ‘90 staat op deze plek de Duivense bibliotheek. Een plek met een rijke historie: van kostschool, naar klooster, van gemeentehuis tot bibliotheek.

krijgt een nieuwe toekomst

In 2019 kreeg deze plek een nieuwe bestemming. Samen met De Boomgaard (de school aan de noordzijde) wordt de voormalige bibliotheek aangeschaft door KerkvoorNu. De Stek wordt een multifunctioneel gebouw. Van kerk tot ontmoetingshuis. De plek die het centrum van Duiven compleet maakt.

De Stek als plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waar je kunt werken en waar je geïnspireerd  wordt. Naast de grote huiskamer, zijn er diverse mogelijkheden om andere ruimtes te gebruiken/huren. Zo is er een danszaal, een auditorium, kleine collegezaal, werkplekken, gesprekskamers, etc. Een plek voor divers initiatief!

Powered by KerkvoorNu

KerkvoorNu is een moderne kerk, waar iedereen welkom is. Een open kerk die midden in de samenleving staat. Vanuit die gedachte is het initiatief ontstaan om van De Stek een plek te maken waar je graag komt. Een (t)huiskamer voor de regio op elk moment van de week.

Op zondagochtend vullen de kerkdiensten van KerkvoorNu het Auditorium en door de weeks zijn er doorlopend activiteiten door het hele gebouw heen.

KerkvoorNu draagt de activiteiten van De Stek grotendeels met vrijwilligers, vanuit een oprecht liefdevol hart voor de streek en de mensen die er wonen.

Projecten

Bij De Stek initieert KerkvoorNu een aantal projecten waarbij we ons in willen zetten voor de maatschappij, voorbeelden hiervan zijn:

Maaltijdprojecten
Op dit moment zijn er twee verschillende aanschuif-diners.
• iedere eerste dinsdagavond van de maand (ouderen)
• twee keer per maand op maandagavond